The Iceman, Wim Hof.Wie is the Iceman, Wim Hof!

Wim Hof traint zijn lichaam en geest in de harde natuur tijdens extreem koude omstandigheden. Onder deze omstandigheden wordt ademhaling en mindset effectiever om zo de extreme koude te kunnen trotseren.
Deze toename in effectiviteit zorgt ervoor dat hij steeds dieper kan doordringen in zijn fysiologie. Door de jaren heen heeft hij zijn methode doorontwikkeld en geperfectioneerd door zijn lichaam en geest te onderzoeken en daarbij zijn eigen grenzen steeds weer te verleggen.

Hij krijgt bekendheid door zeer indrukwekkende prestaties die vooral te maken hebben met koude en al snel volgt de naam: " The Iceman".
Inmiddels heeft hij maar liefst 20 wereldrecords op zijn naam staan waaronder het langste ijsbad, het beklimmen van besneeuwde bergtoppen slechts gekleed in een korte broek, het rennen van marathons rondom de poolcirkel en meer.

In 2007 wordt Wim Hof door het gerenommeerde Feinstein Institute onderzocht.
De resultaten tonen aan dat Wim Hof zijn autonome zenuwstelsel lijkt te kunnen be├»nvloeden.
Vanaf dat moment stelt Wim Hof zich tot doel om de mogelijkheden van zijn methode met de wereld te delen. Ook zoekt hij verdere samenwerking met de wetenschap om de mogelijkheden van zijn methode verder te laten onderzoeken. 
 

Toepassingen WHM ( WimHofMethode)

De WHM is goed voor:

* Meer energie

* Meer focus/ doelgerichtheid

* Gezondheid

* Algemeen welbevinden

* Betere sportprestaties

* Verbetering van het immuumsysteem door betere geleiding en doorstroming

* Hart en vatenstelsel, de sleutel tot optimalisatie in samenwerking met betere geleiding ( ademhaling beheersing)

* Flow/ balans, het samenwerken van alle systemen in het lichaam bewust kunnen aansturen

* Verbetering lactoseverwerking ( recuperatie)

Diverse personen, waaronder ik zelf en andere gezonde mensen, maar ook mensen met een fysieke aandoening en sporters hebben de kracht van de WHM ervaren. Zij zijn de methode gaan praktiseren vanwege een fysieke aandoening of om hun lichamelijke prestaties te verbeteren.

Gezondheid:

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de WHM voor verschillende gezondheidsdoeleinden effectief is. Het Endotoxine experiment toont aan dat Wim Hof door middel van zijn ademhalingsoefeningen significant meer cortisol aanmaakte dan andere proefpersonen. Cortisol onderdrukt ontstekingslichamen in het bloed. mensen met bijvoorbeeld een overactief immuunsysteem kunnen hier veel baat bij hebben. verder toont het bruinvetweefsel onderzoek aan dat Hof nog steeds bruinvet heeft. Dit indiceert dat het praktiseren van de WHM een gunstig effect heeft op het behoud van bruinvet.

Voor meer info: www.innerfire.nl

Hier wat filmpjes die voor zich spreken!


 

 Afbeelding invoegen